kulinarne dziedzictwo

Specjalnością naszego zakładu są wyroby tradycyjne. Wytwarzane są one tradycyjnymi metodami zgodnie z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie, tylko z naturalnymi przyprawami i bez konserwantów. Gwarantuje to niepowtarzalny, niezapomniany i wyjątkowy smak i aromat wędlin, taki jak za dawnych lat...

  • Szynka sznurowana wąchocka (Lista Produktów Tradycyjnych)
  • Baleron tradycyjny
  • Boczek tradycyjny
  • Polędwica tradycyjna z Wąchocka (Lista Produktów Tradycyjnych)
  • Kiełbasa krakowska sucha
  • Kiełbasa żywiecka sucha
  • Kabanosy
  • Kiełbasa jałowcowa
  • Kiełbasa swojska wąchocka hycowana (Lista Produktów Tradycyjnych)
  • Kiełbasa biała parzona wąchocka (Lista Produktów Tradycyjnych)
  • Kiełbasa pieczona
  • Salceson wiejski ozorkowy (Lista Produktów Tradycyjnych)
  • Schab pieczony
  • Karczek pieczony
  • Pasztet domowy
  • Pasztetowa
  • Kiszka gryczana wiejska

Wieloletnia tradycja oraz doświadczenie,
sprawdzone i niezmienne receptury
oraz tradycyjne metody wytwarzania
gwarantują najwyższa jakość naszych
produktów oraz niezapomniany smak.

Dowodami uznania dla wyrobów
naszego zakładu jest nie tylko
lojalność i zaufanie naszych klientów,
ale również nagrody i wyróżnienia
przyznawane w ogólnopolskich
konkursach.

V edycja Konkursów Wędliniarskich
"Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja"
– Poznań, kwiecień 2011.

Konkurs „Nasze
Dobre Świętokrzyskie"

Kielce, październik 2010


© 2009 Zakład Wyrobów Wędliniarskich Paweł Nowak | Wszelkie prawa zastrzeżone | projekt i wykonanie inventiv.pl